Mina fina killar

Åhh jag är lycklig! Här ligger vi o
Myser tillsammans i soffan! Bara den stora prinsen som saknas! Vi är hemma o har sjukstuga! Viggo har öroninflammation! Var ju iväg till vårdcentralen förra fredagen och fick det konstaterat! Fick pencilin som vi inte lyckades få i Viggo! Spydde o kväljdes! Så jag ringde och rådfrågade BVC på måndag o då bestämde de m samråd av läkare att vi skulle avsluta kuren då febern var borta o han var ok! Sen var han frisk hela veckan men på lördag kom febern tillbaka och Viggo klagade på öronen igen! Så då blev det vårdcentralen på måndan igen! Få hade det till och med gått hål och vätskat ur öronen! Då blev de pencilin igen! Åh denna gång en god variant som smakar tequila rose ;) varför ger de inte detta från början?!?


Tänder på gång?

Tuggar på allt han kommer åt! :)
Mammas fingrar är smaskiga :)


Munkfors o dop

I helgen har vi sovit hos farmor o farfar från fredag till söndag! Pappa har spelat företagscup i ishockey i Hagfors hela lördan! Vi var där en sväng o hejjade på honom o passade även på att kolla lite på vad Hagfors hade att erbjuda i barnklädes väg!
På lördag kväll blev det lite kompissällskap i några timmar då farmor o farfar tog barnen o jag fick bli med på förfest :)

Idag har vi varit i ö:a ämtervik på lilla Melines dop! En vacker cermoni o trevligt sällskap :)
En hektisk men trevlig helg!


Problem igen?!?

Tror jag har kommit på att det inte fungerar att kommentera på de inlägg jag har bilder till! Kan de vara så tråkigt?!? Åh vad gör man åt detta tro?!?


Mammas snutte

Sover skönt med snutten mamma hade när hon var liten :)


En viss likhet

Hittade igår ett kort hemma hos mamma o pappa där jag tyckte Viggo var lik mig! Alla runt oss säger att han bara är lik Tobbe, väldigt sällan någon sagt att han är lik mig!

Vad tycker ni?


Mammaledighet

Är så skönt o va omgiven av nära vänner som är hemma med sina små samtidigt som en annan :)
Några att hitta på saker med som får dagarna att gå lite snabbare :)
Längtar till våren då man kan vara mer ute än vad man känner för nu! Vårpromenader, picknickar, lekplatsbus m.m

Häromdagen var vi hos Fia med familj,
Bjuder på lite bilder därifrån!


Öroninflammation

Efter att ha klagat på beröring kring örat både igår o idag bestämde jag mig för o åka till vårdcentralen! Åh men visst öroninflammation blev resultatet! Fick kåvepenin direkt!
Åkte till Apoteket o skulle hämta ut o där hade de datakrångel så de 5 nr jag hade innan mig tog 40(!) minuter o expidera! De fick faxa recept o grejer! Segt!!! Men precis när jag kom fram så började tekniken fungera igen! Tack! Annars hade de nog tagit 20 minuter till minst!!!
Nu har vi tvingat i vår son medicin! Hemskt,spyr nästan! Hur ska detta gå i 10 dagar! Tips någon??


Sjukt va de här!

Nu är Viggo sjuk igen! Omtag på feber o lite småförkyld! Idag har vi soffhäng hela dagen o hoppas på att sjukdomen sovs bort! Igår somna han kl 17 o sov ända till halv 9 imorse! Då e man matt! Pappa kom hem o luncha med oss idag, tog med sig pizza! O de föll Viggo i smaken o han åt 3 slicer ( men då hade han inte ätit nåt sen lunchen igår)

Lillveck är också snörvlig, blivit smittad av storebror! Pappa är inte helt hundra han heller! Bara jag som är frisk, blir väl säkert liggande jag med så småningom...peppar peppar! ;)

Ha en trevlig frisk helg allesammans :)


Kommentera?!?

Har hört ryktas om att det inte fungerar att kommentera på bloggen?!?

Pröva att kommentera detta inlägg så får vi se om det är skillnad nu!!!

T A C K !!!


Alla hjärtans dag

Igår bestämde sig Viggo för att följa med Tobbe över höjda när han skulle träna för o sova kvar hos farmor o farfar! Åh då tänkte jag att då passar jag på o laga en go alla hjärtansdag middag :) men när Tobbe tränat klart var se en liten grabb som grät o minsann ville sova hos sin mamma o pappa! Så han fick följa med hem igen :)
Så middagen blev av men lite senare än planerat då vi la Viggo först :)

De blev 3-rätters middag

Till förrätt blev det hjärtformade toast med kräftröra o färska räkor

Huvudrätten var färsk pasta med kyckling basilika vitlök o soltorkadetomater sås

Efterrätt färska jordgubbar o mörk choklad <3

Åh så fick han en tavla i present också :)

Mysig kväll tillsammans :)


Skridskotime

Igår trotsade vi viggos förkyldning lite o åkte lite skridskor på förmiddagen! När ens barn står i fönstret o kollar drömmande ut o säger att det är väldigt vackert väder ute så är det svårt att motstå! Blev dock en liten tur på 20 minuter högst! O han blev iallafall Inge sämre av det! Snarare lite piggare av den härliga luften ute :)

Idag ska pappa Tobbe spela match! Kanske säsongens sista! Vid vinst blir det playoff matcher o vid förlust är säsongen över! Men idag går Viggo stanna hemma hos farmor o mysa, kanske med en ny Emil film som jag vet att farmor o farfar köpt :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2019733/images/2012/pic_188971794.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2019733/images/2012/pic_188971798.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2019733/images/2012/pic_188971908.jpg" class="image">


Tapetserare

När jag var i Paris för några år sedan träffade jag ett trevligt medelålders par från Tranås! Kvinnan jobbade som tapetserare och jag tyckte att det var roligt att hon jobbade med att tapetsera! Då skrattade hon o sa att det är många som tar fel på målare och tapetserare! En tapetserare är nämligen någon som klär om möbler och en målare är den som sätter upp tapeter! ;) den dagen lärde jag mig något nytt :)

Idag har jag utövat hennes yrke här på hemmaplan! Har klätt om våra köksstolar! De var förut vita o var skabbigt äckliga av smuts o söl :) nu blev det ett grått tyg men så småningom blir det ett avtorkbart tyg i fuskskinn :)
Jag är nöjd :D
Sen har vi även hunnit med o städa här hemma! O något som kommer glädja våra besökare!!! Vi har fått nya klädkrokar i hallen! Det tog bara sisådär 3 år o få nya ;)
De vi hade förut var värdelösa raka krokar o de e ofattbart att de överhuvudtaget kunnat tillverka sånna då jackorna bara gled av!!!
Men nu ni kan ni komma på besök o kunna hänga upp er jacka på en krok :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2019733/images/2012/pic_188919350.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2019733/images/2012/pic_188919350.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2019733/images/2012/pic_188919395.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2019733/images/2012/pic_188919395.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2019733/images/2012/pic_188919438.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2019733/images/2012/pic_188919438.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2019733/images/2012/pic_188919650.jpg" class="image">


Morgongymnastik

Igår somnade jag runt 19 tiden o har sovit hela natten ( förutom matningen var 3:e timma) o imorse klev vi upp ca 8! Men huvudvärken försvann tyvärr inte, får väl inse att jag är på väg o bli sjuk jag också! :(

Nu har va morgonmys i soffan! Viggo ser på piggley winks äventyr o jag bloggar o Mio gymmar :)


Sjukling

Idag vaknade vi tidigare trots sen kväll igår då vi var på hockey o malinbesök! Malin bjöd på supergo soppa, italiensk kycklingsoppa! Den blir det receptknyck av för tillagning här hemma nån gång :)
Sen åt vi fruktsallad till efterrätt!
På hockeyn blev det förlust med uddamålet! Så för o gå till playoff så måste de vinna nu på söndag annars gör de sista matchen då!

Viggo är hemma idag med täta luftrör o feber! Vi som klarat oss från sjukdomar så länge, men nu var det alltså dags igen! Hoppas det går över fort!!!
Så nu går Eric saade på hög volym i Viggos rum o nalle phu går på tv:n!
Nu ska vi hämta glass för de e febermat det ;)


Sovmorgon

Idag är vi utvilade! Tog sovmorgon till kl 8.45!!! Så himla skönt! För lilleman är det nog lite sviter från gårdagens spruta! han har sovit görbra hela natten o sover nu med!

När vi hämtar Viggo idag ska vi bege oss till Karlstad för lite mys hemma hos Malin o Emrik! Vi tar även med oss Helena! Ska bli så kul o träffa dem, är inte allt för ofta fast man inte bor längre från varandra! Sen avslutar vi kvällen med lite hockey i Hammarö ishall!
En trevlig onsdag med andra ord :)


Sovande goding

Sprutan gick bra! Lite tårar precis vid sticket men annars ingen fara :)
Nu sover Mio gött i soffan vi får se om
Sprutan ger någon feber eller om det går bra :)

Idag är vår " lillplutt " 3 månader, tiden går sjukt fort! Nu passerar vi alldeles strax 7 kg strecket, inte många gr dit! :)
Mio är en glad o go nyfiken liten kille! Han är väldigt stadig i nacken och har oftast ett leende på läpparna :)

Viggo har börjat bli lite svartsjuk på brorsan och gör lite tjuvnyp för o få reaktion från oss! Jag får så himla dåligt samvete när jag blir arg på honom! Det enda han vill egentligen är ju att få vår uppmärksamhet och visa att även han finns! Samtidigt måste vi ju visa att det han gör är fel!

Men det dåliga samvetet hör väl föräldrarollen till!


BVC

Vi klarade av biobesöket igår utan att vi fick något samtal om en hungrig grabb :) filmen var absolut sevärd, förutsägbar men rolig o glädjande :)

Idag ska vi på invägning o mätning men även den första sprutan! Det är med skräck jag går dit! När Viggo fick de sprutorna så gallskrek han! Det gjorde så ont i mammahjärtat så jag grinade jag med i bilen efteråt! När det var dags för nästa spruta fick Tobbe ta ledigt den stunden från jobbet o snällt följa med! Den gången sa ungen inte ett pip, skrattade bara istället ;)
Återkommer med hur det går idag...



2 timmar

Idag ska jag o den stora kärleken gå på date ;)
Vi ska gå och se en gång i Phuket på biografen här i Sunne! Mobilen på vibration ska med ifall det blir hungerkris :) Men vi hoppas att det går bra utan vibrationer :)


Kärlek


What??

2 typ likadana inlägg! Berodde på att jag i eftermiddags skrev ett som inte verkade komma upp på hela dagen! Så inatt när jag ammade o de inte var uppe gjorde jag ett nytt! Å då helt plötsligt kom båda upp samtidigt?!?
Jaja...


Mio tränar....

...som Viggo säger :)

Titta vad jag blivit stark i nacken! :D


Mio tränar...

...som Viggo säger! Han har blivit jättestark i nacken när han ligger på mage. Har till och med lyckats vända över från mage till rygg en gång, men det var mer tur än skicklighet :)
Känner att man är modigare nu när det är andra barnet, la han mycket tidigare på mage än vad Viggo fick göra!


RSS 2.0