1-åring

Vi har haft festligheter hela helgen! Firat en blivande 1-åring med tårta, paket och nära och kära!
Tack allihopa!


Tjejer kan

Idag har vi haft träff hos Jessica! Jag, Sara o "småttisarna" hälsade på jess o Livan!
Tog en härlig promenad som vi lyckades pricka in bra mellan 2 regnskurar :)
Sen bjöd Jessica på god kycklingsallad till lunch! Härligt o va mammaledig och umgås! Snart är jag tillbaka i vardagen igen, ska bli kul det med :) ska verkligen njuta nu de sista månaderna iallafall :)

När jag skulle åka från Jessica så hade jag inte vridit av tändningen på bilen helt ( oppsiiiii) o batteriet var stendött! Men Jessica drog fram startkablarna och snart var jag ute på vägen igen!!!

TJEJER KAN 😃


Träning ger resultat

Tycker de e så skönt att träna! Får en härlig go känsla i kroppen och jag gör det för min skull och för att jag behöver det! Det ger energi vilket resulterar i en piggare mamma! Så för allas bästa helt enkelt 😉

Har tappat 6 kg på 1 1/2 månad, gick snabbt i början men nu har det stått still ett tag! Men jag kämpar vidare 😃

Mamma, jag och svärmor har ingått en deal, den som procentuellt lyckas gå ner mest i vikt tills månadsskiftet okt-nov blir bjuden på middag av de andra 2 :)
Så snart är det dags för sista invigningen! Hoppas på nåt mer kilo till då :)
Håll tummarna för mig ✊

Bjuder på en bild från starten till nu


Vad ska vi göra idag?

Det var den stora frågan här hemma imorse! Alla som känner mig vet att jag är en rastlös själ som har svårt för att sitta still! Vill ha något att göra hela tiden, detta fenomen har tyvärr smittat av sig på resten av familjen också. 😜

Så efter att vi funderat en stund så kom
Tobbe på att vi skulle åka till Torsby och bada! Sagt och gjort en halvtimme senare var vi på väg! Stannade på
Sibylla i Sunne på vägen och åt lunch bara :)

Badade i 1 1/2 timme sen åkte vi till wienerkonditoriet i Torsby och fikade!
Mysdag med familjen!

Sitter nu i soffan med söndags ångest över att de är måndag imorgon och vi blir utan pappa i huset ända till på torsdag! Tur att mina vänner och min familj finns nära till hands!!!


Grattis mallbacken

Igår var vi till strandvallen och tittade på mallbacken då de hade kvalmatch om en plats i allsvenskan nästa år! De var sista matchen av 2 mot sirius! I onsdags vann de med 0-1 på bortaplan, så igår var det vinst eller oavgjort som gällde!!! Åh tjejerna grejade det! De vann med 1-0 så nästa år blir det ALLSVENSKAN!!!

Stort grattis till er!!!


Kalastime

Mannen i huset har fyllt år! Igår firade vi med de nära! Blev matpaj och kaffe och tårta! Smarrigt!
När jag frågade Viggo vad vi skulle ge pappa svarade han att han nog ville ha en bil! En stor bil frågade jag! -ja, de menar jag sa Viggo! Förklarade att de hade jag nog inte pengar till att köpa! Viggo funderade o sa att men då kan vi köpa en liten bil som pappa kan ha när vi leker tillsammans! Sagt och gjort en bil fick det bli! Sen tyckte han att vi skulle baka en biltårta också! Så det blev det också :)
Vem fyllde år egentligen ;)

Viggo längtade även hela dagen på pappas kalas! O med på kalaset var barnens kusin L som är ett åt yngre än Viggo! De härjade friskt och hade kul, men under en lugn stund sätter Viggo armarna i sidan och säger till L - det var allt ett riktigt kalas det här du!!! Nöjd med andra ord!

Kan väl även tillägga att mannen som fyllde år var nöjd han med!

Snart nalkas de kalas igen! Då ska vi fira en ETT- åring!!! Sjukt vad tiden går fort!!!


Lek på is

Ishallen va de här!!! O lek på is, kul tycker Viggo! Men vattenflaska och äpple måste kommas ihåg annars är det inte riktigt lika kul 😉


Smyckesverkstad

Har börjat smyckestillverka igen 😃
Så under några dagar har kreativiteten flödat!


Haircut

I fredags var jag iväg på hairmakeover! Detta var också ett pris jag fick i
Före och efter tävlingen som jag nämt tidigare!

Jag blev supernöjd med nya frillan :)

Före Och efter bild här nedan :)
Långt och blondie till kortare och mörkblond!


KAOS

Nattligt kaos var det här!!!
Olalalaaaaa! Sitter här i lugnet EFTER stormen och försöker få Mio att somna!
Och kaoset som nyss rått i stugan beror inte på någon annan än mig själv!

Allt började för ett tag sedan när Mio vaknade och ville ha sin nattvälling! Trött o nyvaken började jag göra iordning, skulle BARA ta flaskan och skaka om den och shuuup så hade jag vrängt ut hela innehållet på nattduksordet, golvet och hela mattan! O fuck!!! Tar massa papper och börjar torka! Hjälper typ inget så jag hämtar en handduk och sveper över allt! När jag typ är färdig vaknar Viggo alldeles till sig och ledsen! - mamma jag vill inte vara blöt! What, har det kommit ända dit tänker jag!?! Går upp i sängen och det är genomblött!!! JAG har glömt nattblöjan!!! ( har alltid blöja nattetid, oftast är den torr på morgonen, men antagligen vaknade han till i allt kaos och kissade)
Det var bara att slänga sig in i projekt nr. 2 bädda rent sängen! Mio skriker och Viggo skriker!!! Åhh!!!!
Mamma kommer upp ( sover där då de var barnvakt igår när jag tränade) och hjälper mig med barnen! Tack! Lugnar ner dem och jag kan göra iordning resten! Som tur är har jag ett fack med välling kvar!!! Annars hade det varit värre kaos! ( eller en hjälpande hand att tagit nattfighten och slutat med nattvälling, beror på hur man ser det ;) )

Nu sover iallafall Viggo och jag sitter bredvid Mio och försöker få han att somna igen!!

Lärdomar!
😍 sov inte själv när du gör iordning vällingen
😍 glöm inte nattblöjan

Nu har Mio somnat och jag ska försöka komma till ro jag med! Imorgon bitti väntar MASSA tvätt!

#klantig#mamma#bekänner#färg

Natti allesammans


Hammarö

Idag har vi varit på Hammarö och hälsat på Helena o Vincent! Mysigt, så synd att vi inte ses oftare! Men nu ska vi planera in nästa besök, hur det nu ska gå ihop när jag i Helena är lika bra på att planera ;)
På fm tog vi en promenad till fåren och sen fikade vi och lunchade! Eftermiddagen tillbringade vi i 2 olika lekparker!

På kvällen drog vi oss in mot stan och till brorsan och Jonna, där vi ska sova inatt! Vi har haft tacomys och barnen har somnat så sött! Vi andra sitter uppkurade i soffan med varsin tekopp.

Imorgon ska vi shoppa ;)


Träningskort

Ett av mina priser som god 2:a i före och efter tävlingen var ett träningskort ( 1 månad) på Spa här i Sunne! Så nu i oktober får jag ta tillfället i akt och träna så mycket jag bara kan :)
Idag bokade jag in mig på ett spinningpass! Har aldriiiiig gillar att spinna, men gav det en chans! Åhh shit va de va kul! Fick mersmak så har redan bokat in mig på ett pass på tisdag igen!

Tur att jag pröva och kunde
Ändra uppfattning :)


Lekstund

Tog en promenad med Therese och barna! Slutdestinationen var lekparken!
Jihooo vad vi har haft kul!


Före och efter tävling

I våras så sökte vår tidning Sunne nytt efter någon som skulle vara med i projektet före och efter! Det innebar att man skulle få träning med personlig tränare, kostrådgivning, coachsamtal och frisörbesök!
Detta kändes som jag behövde, något som var för mig bara mig! Lite prioritering till mig själv och egotid!
Tog hjälp av systeryster och skickade iväg en anmälan!
Efter några veckor ringde telefonen och jag hade blivit 1/2 som det stod emellan!
Fick åka till spa på intervjuer och dagen efter skulle beslutet tas!
Tyvärr så halkade jag på målsnöret denna gång och hamnade på 2:a plats!

Blev hur besviken som helst när jag fick beskedet, men det är nu smällt ;)

Gick inte lottlös från det heller utan fick lite priser jag också! Men jag kände då att jag verkligen behövt pushningen och vägledningen!

Fast efter detta har jag tagit tag lite i mig själv ändå, men mer om detta en annan gång ;)


Härlig fm

Imorse gav jag mig ut på promenad i det härliga höstvädret! Började hemma hos mamma och pappa efter att jag varit där och lämnat Mio som skulle vara där några timmar! Gick mot torsberg och blev hämtad efter vägen då vi skulle hämta vår bil som varit på service där. Hann gå i ungefär 40 minuter och hamnade i tjustersby! En härlig morgon promenad!

Sen åkte vi vidare till Maja och Stellan, Maja har gjort ritningar på ett ny inglasad altan åt oss! Hon är så duktig och det känns jättebra! Längtar bara tills det blir klart och man kan sitta där och njuta, men dit är det måååånga arbetstimmar kvar och en hel del jobb!

Nu är vi på väg till kil där det blir övernattning och bebismys! Härligt med helg!


Motorcykelknutte

Morbror har varit på besök
Med hojen! Då skulle det provköras lite såklart :)


Weekend

Som jag skrivit tidigare så sprang jag lidingöloppet i söndags! ( vilket jag by the way har haft sjuk träningsvärk i mina höfter efter)

Vi åkte till Stockholm redan på fredagen och passade på att ta en härlig familjeweekend! Så mysigt!!!
På fredag blev det lite shopping vid barkaby och Ikea! O en mysig kväll på hotellet!
På lördag gottade vi oss med en härlig frukostbuffe och sen tog vi pendeln in till city för lite shopping på fm! Sen mötte vi upp härliga familjen Sjöndin och lunchade tillsammans innan vi gav oss iväg till barnens höjdpunkt, junibacken!
Det uppskattades verkligen av oss alla, det var jättemysigt! Så ska ni till Sthlm framöver så åk dit!!! Massa sagohus var uppbyggda och man fick åka linbana i en bur i Astrid Lindgrens värld där hon berättade om de olika sagorna som vi fick se! Verkligen hur mys som helst!
Håller med Viggo när han utbrast -mamma hit vill jag igen någongång!
Kan nog bli så faktiskt :)

På kvällen slöt två till av våra löparpolare upp och vi gick alla ut och åt middag! Efter många turer på olika resturanger och gator i Sthlm fick vi äntligen bord! Lördag kväll och 10 pers som ska äta och dessutom löningshelg :) en lärdom därifrån är att vi bästa gång bokar bord ;)

Kvällen avslutades med ett härligt lopp ute på Lidingö med familjen på plats som hejarklack!

Yeah för sthlms weekend :)


Torsbybadet

Idag fick Viggo vara ledig från
Förskolan. Kusin Moa är i Sunne och hälsar på några dagar och då tog morfar/ farfar(Moa) med oss alla på besök till torsbybadet!

Vi tillbringade några härliga timmar där tillsammans! Mio är mer vild än tam i vatten och kryper runt i vattnet och är oberörd om han får vatten över huvudet eller kallsupar! Viggo är försiktigare men kommer igång efter ett tag! Hoppade som bara den från kanten och simmade själv till stegen och klättrade upp! Armpuffarna man kan köpa i badhuset är verkligen toppen, lite dyra men verkligen ett köp värt pengarna! Införskaffade ett par till Mio oxå idag! Kan behövas om han fortsätter att vara orädd och oförsiktig!

På vägen hem somnade alla i bilen så jag som rattade fick det väldigt lugnt och skönt :)


Morgonpigg

Denna lilla grabb har en inställd väckarklocka runt 6! Imorse trodde jag att han skulle ta sovmorgon när han inte somnade förrän halv 9 i bilen hem från Sthlm! O dessutom vaknade när vi kom hem halv 10 och var vaken 45 minuter innan han somnade im!
Men kl kvart i 6 så vaknade han och ville INTE somna om! Men då kom sen elaka mamman fram och höll hårt i honom tills han somnade ändå! För trött det var han! Somnade om till halv 8 då vi alla blev väckta av storebror! :)


RSS 2.0