Skidträning

Idag har jag varit uppe på sundsberget på skidträning! Gud vilken skillnad på min åkteknik efter bara en lektion! Kände direkt skillnad efter att jag lärt mig vissa grunder! Är fortfarande ingen skidåkare men jag kan iallafall göra ett ärligt försök och använda mig av den teknik jag lärt mig för att genomföra ett lopp med bättre förutsättningar än förut! Nästa onsdag ska jag iväg igen och finslipa min teknik ännu mer! För att sen helgen 8-9 februari ge mig ut i spåret och köra 3 mil :)

Jag håller nämligen på att göra en tjejklassiker och detta blir 3:e av 4 loppet att genomföra innan jag kan stoltsera med en genomförd tjejklassiker!

Varje ledig kväll kommer jag befinna mig i skidspåret! Någon som vill göra mig sällskap!? Hojta!


Mobilfodral

Idag har jag köpt mig en liten fin mobilväska 😃
Är jättenöjd!


Mysig eftermiddag

Idag har vi alvarhärds rastlösa här hemma! Så jag och Viggo bestämde att vi skulle ha biomys på em! Åkte ner på Sunne och hyrde en film och köpte godis!
Så nu har vi alla varit bänkade i soffan o tittat på rapunzel!
Mysigt!
Nu blir det pannkakor med sylt och grädde! Imorgon blir det jobb igen, ska bli skönt :)


Lekskriver

Vi övar att skriva Viggo och så målar vi rymdgubbar!


Vad bjuder dagen på idag?!?

Tipsar på 2 rastlösa ungar som varit inne pga. Sjukdom sedan i fredags!
Feber som sedan avlöstes av magsjuka!
Nu är det måndag och tisdag borta från allmänheten för att förhindra att smitta
Sprider sig! Då har vi iallafall gjort vad vi kunnat! Jag är nog friskförklarad i kvällningen men är hemma från jobbet även tisdag, för säkerhets skull då jag varit en spindel i nätet och fått torka och städa :)

Vi ska nog ändå försöka pallra oss ut på gården idag, skotta lite och suga i oss lite frisk luft och lite energi och barnen får chansen att göra av med lite spring benen :)



Vart e min kompis?!?

Det är konstigt men min strumphög med
Udda strumpor bara växer! De som
Känner mig väl kanske inte tycker det är så konstigt eftersom jag är ganska dålig på att ta reda på min tvätt 😉
Men
Med jämna mellanrum så viker jag faktiskt tvätten jag också och då borde ju de udda strumporna finnas där någonstans!?!?

Imorgon ska jag ta itu med ett berg tvätt och hoppas då på att hitta några strumpor iallafall! De andra har nog tvättmaskinen ätit upp :)




Dä går bra...

Barnen äter makaroner nu! Lite lugn och ro! Är väldigt livliga barn trots magsjuka! O en mamma som är trött deluxe och godtar typ allt för att dagen bara ska flyta på!

Efter x antal blöjbyten och byxbyten, fastbrända makaroner, bajs på golvet, rumptorkande, vattenhämtande, filmbyten och blablablabla....så skulle jag bara vilja dra täcket över huvudet och sova! Men tyvärr så fungerar det ju inte så!
Det glamorösa småbarnslivet helt enkelt, tid för egen sjukdom och egenvård lyser med sin frånvaro och all tid ägnas åt barnen!

Men även om det känns tufft och hårt för tillfället så är mina små hjärtan värda det! Vem minns denna dag om
En vecka!?! 😉


Hårda bud

Kroppen är sliten o magen ostabil! Viggo har hakat på Mio o har även han lös mage! Inkomsterna förvandlas lika snabbt till utgifter!
Imorse började även Tobbe spy! Så just nu är jag den som är piggast i ett magsjukt hus, inte alls trevligt när man inte är helt 100 själv!

Men det gäller att se positivt på det, vi går mot ljusare tider ;)


Åh så blev de min tur...

När hela familjen och i stort sett hela släkten blev magsjuka under jul var jag en av de få som klarade mig! Men nu en månad senare så åker jag på det och stackars Mio får det för andra gången! Tur att Tobbe klarat sig hittills så vi har nån Som sköter markservicen!

Ikväll skulle vi haft en efterlängtad spelkväll med goa vänner så det var ju typiskt! Ännu mer typiskt var det att vi hade bokat 27 december förra månaden men även då gick familjen Persson/Forss kasta in handduken pga. Magsjuka! Vågar vi oss på att boka något nytt tillfälle!?! ;)

Så nu står köttet i ugnen på tillagning men det känns Inge bra längre då det var det jag skulle bjuda sällskapet på ikväll! Nu får vi avnjuta det imorgon istället utan våra vänner!!! :(


Tankat energi!

Gud vilken underbar vinterdag vi hade igår! Solsken och lagomt kallt! Tänk om alla vinterns dagar kunde vara så, vad mycket mer njutbar vintern vore då!

Började fm med att åka längdskidor. Övning inför kommande lopp som ska
Genomföras på hela 3 mil! 😉
Sen hem o luncha för att sedan gå ut hela familjen! Promenad och pulkaåkning och sova för lilleman stod på agendan!

Efter några timmar ute ringde vi
Morfar o mormor som fick sätta på grillen! Korv med bröd till
Mellis!
Tänk vad allt smakar mycket bättre efter en dag ute 😏

Hoppas resten av vintern blir lika härlig och om inte vill jag snart ha vår!


Heja heja

Igår var vi på hockey och hejade
På pappa! Tyvärr blev det förlust, men vi hade skoj under tiden o lekte massa!


Ljus i hus

Detta fina hus pryder nu min byrå!
Älskar det!!!
Ett tips är att lägga en ljusslinga i era ljushus så blir det en fin lampa ❤


Gårdagens tidningar

Barnen fick äran att vara med i båda våra värmländska tidningar igår! Till
Min stora förskräckelse hade även jag fastnat!
Står i den ena tidningen att vi bor i munkerud, men vi har inte flyttat, så ni har inte missat nåt ;)


1:a dagen

Idag har Mio gjort sin första riktiga dag på förskolan! Min stora lillkille! Det var tråkigt när mamma lämnade och det blev krokodiltårar en sväng, men det gick relativt snabbt över! Även om det är jobbigt att höra så tycker jag det är en sund reaktion!
Men resten av dagen gick bra, somna utan bekymmer och åt bra med mat!
När jag hämtade fick jag en bamsekram och sen blev det lite lek innan vi gick hem! Viggo som går på en annan avdelning är inne till brorsan ibland och håller koll på honom, trygghet och syskonkärlek ❤


Vardagsrummet

I vardagsrummet har vi tagit bort halva tvbänken och ersatt den med en malmbyrå då vi var i behov av mer förvaring till alla barnens filmer!


Knutbal

I helgen har det varit knut! Igår var jag och Viggo ner på Sunne och dansade ut julen! Sen gick vi knut i stugorna hemma hos mamma och pappa! Då var outfiten en pirat!

För er som inte vet vad knut är! Det är då man dansar ut julen och häromkring i våra trakter så klär barnen ut sig och går runt i husen och får godis! Det brukar också arrangeras knutbaler sär man tillsammans dansar ut julen kring granen!

I Munkfors är det årligen en stor knutbal med dans, godis och priser till bäst utklädda! Förra året fick Viggo pris när han var nyckelpiga!
I år hade de 20 små priser och sen 1:a 2:a och 3:e pris!
De brukar gå ganska mycket på aktuella saker när de väljer de främsta priserna!
Det är väldigt skoj och se vad folk har kommit på för aktuella saker! I år fanns det mayaindianer, miljöförstörings aspekter, dockorna som klipptes bort från kl 3 på julafton m.m
Jag funderade länge på vad mina barn skulle få vara ( åh än så länge e det jag som tycker detta är kul, men barnen är än så länge med på noterna! Får väl se hur många år det varar ;) Viggo är nöjd med dans och godis iallall )
Till slut kom jag på att det ju faktiskt föddes en kunglig bebis i år, så det fick det bli :)

Med denna utstyrsel kammade faktiskt barnen hem 2:a pris :) så de var extra kul! Och både vf och nwt knäppte kort men jag hade mindre medgörliga barn när kameran kom fram så om de fick något bra återstå att se :)

En annan rolig sak som hände var när tidningen var framme och knäppte kort på prinsessan Mio när han dansade!
Återger konversationen:

- åh vilken söt prinsessa, vad heter hon? ( tidningen)
- det är faktiskt en han, han heter Mio ( jag)
- åh förlåt men du ser vad man tar förgivet, men Gud va härligt detta borde jag uppmärksamma, är det ok?!? (tidningen)
- ingen fara alls :) det får du absolut göra om du vill ( jag)

Spännande att läsa imorgon om det blir så :)


Kalas för kusinvitamin

I eftermiddag har vi varit på kusin Lucas 3-års firande! Var ett mysigt kalas med massa godsaker! Fick smörgåstårta och blixten mcqueentårta, leias citron och jordgubbscupcakes ( hur Goa som helst, rekommenderas )

Efter kalaset var det dags för knutbal, bilder från knutbalen kommer senare!


Nytt i hallen

En bänk att sitta och ta på sig skorna på plus att den även är skoförvaring!
Har även införskaffat en ny tavla som ska hjälpa oss hålla reda på vår nya vardag :)

Nu känns dock nyckelhängaren och dörren helt fel! Får se om det blir något nytt på nyckelhängsfronten och en skvätt färg på dörren!


Byrå på plats

Den nya byrån har flyttat in! Den nya lampan fick pryda den också! Vad som
Ska var på den mer måste jag känna efter lite! 😉


Montering pågår...

Alla hjälper till!


On the road

Nu blir det en tur till Karlstad! Mormor och morfar lånar barnen så vi får plats med det vi ska ha i bilen! Bästa lösningen för alla idag, alla glada och nöjda!


Dåndimpsburken

Hittade en burk på Mio häromdagen, kände direkt att köper jag inte den så kommer jag ångra mig! Så den fick helt sonika bli med mig hem! Trots att jag nog egentligen tyckte den kostade lite för mycket! När jag kom hem och visade den för T så letade han en annan prislapp än den som stod på burkens undersida! Hittade en lapp till med orden -haha visste väl att du inte kunde gett så mycket pengar för den! ( kollade sen på den lappen och insåg att jag verkligen gjort det)
Därför går burken numer under namnet dåndimpsburken!
Kan också intyga att det inte är en större förmögenhet jag lagt ut som det kanske framstår som, men jag brukar inte handla i denna prisklass annars kanske 😉


Rättelse

Fick en tillsägelse av min sambo om
Att det faktiskt inte bara är jag som
Plockar på kvällarna! Jag borde ha skrivit VI tyckte han 😉
Åh eftersom vi ska till Karlstad imorgon för att spendera lite pengar så får jag väl fjäska till det lite här för att få hjälp med finansieringen av våra inköp 😉😉😉 Du är bäst hjärtat o du e toppen på att städa!! ❤


Badrummet

En makeover inför den kommande våren! Blev en färgton i blå/turkos! Kul med lite färg ibland faktiskt!


Ommöblering

Igår när jag kom hem fick jag ett ryck och började att möblera om! Alla i familjen var inte lika entusiastiska över mitt dragande, men de fick snällt hjälpa till ändå! Iallafall mannen i huset!
En del av tvbänken fick flytta ner till hallen för att bli skohyllan/skobänk! Istället fich Mios byrå flytta in i vardagsrummet för filmförvaring! In i Mios rum flyttade hemnesbyrån från hallen och ut till källaren flyttade skötbordet!
Resultatet av det hela blev en tom
Hall vilket i sin tur leder till en Ikeatur, vilken otur ;)

Man kan förändra och förnya mycket bara med hjälp av platsbyte av de möbler och saker man redan har! En liten insats som ändå blir en ny härlig förändring!
Nu ska det bara pimpas lite med dynor och ljualyktor och så, sen kan jag knäppa bilder och visa resultatet!
Nån gång under helgen finns de att beskåda :)


Nya utmaningar

Nu är jag inte föräldraledig längre, började jobba nu efter nyår och börjar heltid direkt! Fungerar det inte får jag väl gå ner i tid senare! Men tanken är
Ändå heltid!

Tjuvstartade att jobba lite i december då morfar kunde ställa upp på torsdagar och fredagar då vi inte hade barnomsorg till Mio!
Har bytt jobb och är mitt uppe i att starta upp en ny förskola! Jättespännande verkligen! Att få vara med ända från början! Mio har skolats in också så nu börjar nya utmaningar för oss alla för att få en vardag med jobb och förskola igen!
Kommer ha det så lyxigt nu så att jag lämnar mina barn på varsin avdelning på botten våningen och sen går jag upp en trappa till min arbetsplats! Alltså vi är alla i samma hus!
L Y X ! ! !



Spontan shopping

Idag blev det en spontantur till stan där det bjöds på spontanshopping!
När man inte ska ha något särskilt så hittar man massor! Blev en ny uppsättning med lite färg till vårt badrum, det blev saker till min sminkhörna i källaren och en ny lampa!
Nu blir det snålleva tills nästa lön kommer och det finns nya pengar att spendera! För om det är något jag är bra på så är det att spendera ;)

Bilder kommer senare men jag bjuder på en bild på nya lampan


Kaos för ögat

Ibland får jag stålsätta mig själv för att INTE städa städa städa för med 2 barn i huset skulle jag inte få göra annat!
Men när det är grejer all over så är det kaos i mina ögon!!! Fast så länge barnen har skoj och faktiskt leker med grejerna ( vilket de inte alltid gör) så känns det ok! Men så fort barnen somnat så är det jag som plockar och skapar ordning och reda! Sen kan jag ärligt erkänna att dammsuga och damma inte hör till mina prioriterade saker! Jag trivs så länge det är plockat runt mig och de små änglatofflorna som änglarna lämnat efter sig ser jag inte!

Bjuder på några bilder från ett någorlunda ok kaos och hoppas fler känner igen sig


Myshelg i Örebro

Efter ett lååååångt uppehåll är jag nu tillbaka! Har insett att det är en del av mina nära och kära som faktiskt följer min blogg och uppskattar lite inlägg då och då! Så då får jag ta tjuren vid hornen och ge dem vad de vill ha :)

Nu i helgen har vi en familjemyshelg i Örebro! Skulle åkt med familjen Larsson/Nilsson men de blev sjuka så de var tvungna ställa in!
Men vi kände att det va skönt att komma hemifrån lite så vi åkte ändå!

Vi har ätit gott och shoppat och träffat Goa vänner som bor här och som vi ser allt för sällan! Njutit i nuet!
Imorgon ska vi till ett busland med grabbarna och kanske hinner vi med lite shopping också!

Måste säga att Örebro är en väldigt fin stad och en stor fördel är ju att det inte
Är så långt att åka! Kommer nog bli fler weekends hit!


RSS 2.0